Slapeloosheid / insomnia

Slapeloosheid / insomnia

slapeloosheid

 

Slapeloosheid oftewel insomnia kan nare gevolgen hebben.

Er zijn mensen die aan drie uur slaap genoeg hebben, maar daarentegen zijn er ook veel mensen die gewoon acht uur moeten slapen om zich de dag erna goed te voelen.
Krijg je nou geen genoeg slaap dan kan je bijvoorbeeld last krijgen van: geïrriteerdheid, concentratiestoornissen, minder weerstand.
De oorzaken kun je onder andere vinden in: nare- of spannende gebeurtenissen, die moeten gebeuren of geweest zijn, pijn, teveel denken en of peinzen, in ploegendienst werken.

Tegen slapeloosheid zijn verschillende medicijnen op de markt zoals bijvoorbeeld: temazepam en normison. Echter bij dit soort middelen moet men wel rekening houden met verslavings- of gewenningsverschijnselen.

Behandeling met acupunctuur gaat volgens de gedachte dat Yin voor nacht en voor rust staat en dat Yang voor de dag en actie en denken staat. Mocht je nou in bed liggen en willen slapen en je ligt daar nog bijvoorbeeld te denken of te peinzen, dan lig je dus als het ware in bed met teveel Yang en dat gaat dus niet. Met acupunctuur probeer je dan te zorgen dat de persoon in kwestie als het ware meer Yin wordt.

Maak een afspraak