Over mezelf

Erwin Molier van Acupunctuur Praktijk Qilax      Mijn naam is Erwin Molier     Erwin Molier Acupunctuur Praktijk Qilax

 

Ik ben puur uit interesse begonnen met de studie acupunctuur

Zelf ben ik in het verleden voor mijn gevoel veel te lang met gezondheidsklachten doorgelopen.
Ik ben toen wel behandeld, maar de behandelingen en/of de medicijnen sloegen niet of nauwelijks aan, waardoor mijn klachten eigenlijk erger en/of chronisch werden.
Totdat mijn toenmalige bedrijfsarts zei dat ik acupunctuur eens moest uitproberen. Waarop ik zei “maar dat is toch alternatief”, daarna zei mijn bedrijfsarts “dat kan wel zo zijn, maar ik heb wel hele goede resultaten gezien”.Vervolgens dacht ik dat als één iemand het zou moeten weten, dan zou het wel een bedrijfsarts moeten zijn.
Bij mijn eerste kennismaking raakte ik in een paar weken van mijn tennisarm af, vervolgens een paar jaar later ben ik super geholpen aan mijn astmatische bronchitis.
Na deze gebeurtenissen had ik zoiets van “hier moet ik echt meer van weten.
Na wat inlichtingen bij mijn laatste behandelaar ben ik vervolgens acupunctuur gaan leren, daarbij was ook de Chinese massagevorm “tuina” interessant (vooral bij kinderen en bij mensen die niet tegen naalden kunnen),dus ben ik dat en ook nog Laser acupunctuur gaan leren.
Ondertussen heb ik meerdere korte en langere opleidingen achter de rug, waaronder ook de Westerse medische basis opleiding (HBO).
Ook heb ik de acupunctuuropleiding op verschillende soorten scholen mogen doen, waardoor ik zowel theoretisch als praktisch ondertussen aardig onderlegt ben.
Het leek voor mij in het begin allemaal hocus pocus, daar is misschien nog wel wat van over, maar het meeste is gebaseerd op pure logica en ervaringen.
Ik vind het een prachtig vak om uit te oefenen, maar ik vind het misschien nog wel mooier om de mensen te laten zien wat de traditionele Chinese geneeswijze inhoud. Juist daarom wijs ik de mensen graag de weg die mijzelf zo heeft geholpen.

Maak een afspraak