Hoofdpijn

Hoofdpijn

hoofdpijn

 

Hoofdpijn komt heel vaak voor

Hoofdpijn komt zeer veel voor en  in allerlei vormen en sterktes, maar migraine en spanningshoofdpijn zijn wel de bekendste vormen. Westers gezien is de ene afgeleid van spanningen en de andere van vasculaire problemen.
Een acupuncturist leest als het ware de hoofdpijn. Doordat het in allerlei vormen, sterktes voor komt, kan hij bijvoorbeeld weten of het uit een exces of een leegte afkomstig is, maar ook door de plaats waar de pijn zich uit kan hij bijvoorbeeld nagaan welk orgaan ermee betrokken is.
Er is bewezen dat acupunctuur kan helpen bij het voorkomen en het effectief behandelen hoofdpijn en migraine.

In de TCM komt de stijging van lever yang vaak naar voren als de oorzaak van onder andere hoofdpijn. Hier naar wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan tijdens de anamnese.
Er kan ook nog een onderliggende reden zijn waarom de lever yang makkelijk gaat stijgen en moet dus minstens deze oorzaak aangepakt worden. Dit kan bijvoorbeeld de reden zijn dat iemand maar een beetje spanning hoeft te beleven om elke keer weer deze klachten te krijgen.
Om de hoofdpijn te bestrijden kunt u makkelijk allerlei middelen krijgen. Het voordeel van acupunctuur bij de bestrijding van hoofdpijn, cq migraine is dat het ook de oorzaak aanpakt. Ook schijnt acupunctuur uiteindelijk kostenbesparend te werken.

Maak nu een afspraak, of vraag meer info