Hoge bloeddruk

 

Hoge bloeddruk

bloeddruk schema 180 x 240   bloeddrukmeter 180 x 160

Acupunctuur en hoge bloeddruk

Bij hoge bloeddruk is de bloeddruk over verschillende momenten genomen gemiddeld  hoger dan 140/90 mmHg.

Hoge bloeddruk wordt ook wel gezien als een sluipmoordenaar. Dit omdat de meeste mensen geen echte klachten ervaren en daardoor de druk uiteindelijk steeds meer op kan lopen en stuk kan maken. De uiteindelijke resultaten van hoge bloeddruk  kunnen dramatisch zijn zoals schade aan bijvoorbeeld hart, nieren en hersenen.

Westers gezien wordt het vaak als er niet echt een oorzaak voor gevonden wordt essentiële hypertensie genoemd. Mocht er wel een oorzaak voor zijn , dan kan die best gezocht worden  bij  met name nier-, bijnierziektes, aderverkalking en of hormoongebruik . Er zijn medicijnen voor zoals onder andere plaspillen en pillen die zich richten op de spanning van de vaatwand.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde kan het echter verschillende oorzaken hebben.
Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het feit dat de nierenergie minder is, waardoor de weerstand tegen de opstandige indrukken van de lever energie minder wordt.

Enkele symptomen die hierbij voor kunnen komen zijn: duizeligheid, hoofdpijn, schouderpijn. Dit wil niet zeggen dat als je bijvoorbeeld deze symptomen hebt, dan ook hoge bloeddruk hebt. Een acupuncturist probeert altijd naar een oorzaak te zoeken. Dus ook naar de oorzaken van dit soort klachten en daar zou eventueel hoge bloeddruk uit kunnen komen. Mocht dit het geval zijn dan raadt acupunctuur praktijk Qilax u altijd aan om bij de huisarts langs te gaan.
Het is wel mogelijk om naast het reguliere traject, ook via acupunctuur wat aan uw hoge bloeddruk te doen.

Maak nu een afspraak, of vraag meer info