Guasha

Guasha 

guasha Er 180 x 150   Guasha EA 180 x 150

Eenvoudig gezegd is guasha het schrapen met een voorwerp over de huid, met als doel rode puntjes onder de huid te krijgen.
Guasha zelf is enkele duizenden jaren oud en in oosterse landen heel vaak toegepast.
In sommige van deze landen is het ook een volkstherapie, oftewel iedereen kan het doen en ze doen het met wat voorhanden is. Hiervoor kunnen worden gebruikt munten, lepels , maar ook speciaal gevormde hoorns of steensoorten waaronder jade.
Bij de guasha behandeling wordt een olie gebruikt die bescherming biedt, maar ook zorgt voor een betere ontgifting en of ontspanning
Er kan worden geschraapt om ziektes, pijnen of andere klachten te behandelen, maar preventief behandelen is ook heel gewoon.
Het is de bedoeling dat er geschraapt wordt in streken van ongeveer 15 centimeter volgens bepaalde routes of een bepaalde volgorde.
Tijdens het schrapen kunnen bepaalde plekken onder de huid gaan verkleuren van lichtrood  tot donkerpaars. Hoe donkerder de kleur hoe meer chronisch de situatie is. Bij een gezond lichaam kan de kleur na 3 tot 7 dagen verdwenen zijn, maar bij een slechtere conditie kan dit aanzienlijk langer duren.
Uiteindelijk is het de bedoeling om de behandelingen te herhalen totdat de kleur van de huid minder veranderd, wat dus betekent dat het lichaam gezonder wordt.
Guasha is in meer of mindere mate inzetbaar voor enkele honderden klachten, onder andere voor.:
Spier- en peesklachten, doorbloeding- of circulatie problemen,diverse soorten hoofdpijn, stress- en burnout verschijnselen.

Maak nu een afspraak, of vraag meer info