Diabetes

Diabetes

diabetes glucosemeter 180 x 150

 

Diabetes wordt ook wel de welvaartsziekte genoemd

Zoals u weet is er een type 1 en een type 2
Qua behandelingen met acupunctuur praten we voornamelijk over type 2.
Diabetes type 2 is goed te behandelen met acupunctuur. Echter het beste resultaat kan geboekt worden als u zich zelf meer met betere voeding en met meer beweging bezig houdt. Acupunctuur praktijk Qilax begeleidt u graag hierin.

Bij suikerziekte ofwel diabetes is voornamelijk de pancreas van slag, volgens de logica van de acupunctuur is dat een gedeelte van de Chinese Milt. De diagnose diabetes lijkt heel veel op de Chinese diagnose  Xiao Ke. Beiden gekenmerkt door veel drinken en plassen en als gevolg onder andere : oogklachten, problemen met hart- en bloedvaten . Ook qua voornaamste oorzaak zijn ze vrijwel hetzelfde: teveel eten en of teveel suikers binnenkrijgen via eten en drinken.
Doordat er te weinig glucose in de cellen terechtkomt, zal er meer behoefte komen om meer te eten en zo is het cirkeltje weer rond.

Als men blijft doorlopen met diabetes en er niks aan doet kan het onder andere : aantasting van de vaatwanden, hartinfarct, hoge bloeddruk, CVA, oogbeschadiging, meer kans op infecties en nierfalen tot gevolg hebben.

Het is beter om zo spoedig mogelijk de diagnose gesteld te krijgen, zodat er nog niets of nauwelijks iets is aangetast. Dan heeft ook de acupunctuur behandeling het meest effect.

Maak nu een afspraak,of vraag meer info