Cupping

Cupping

cupping 8 EA 220 x 170    cupping 4 EA 220 x 150

Cupping is een onderdeel van de TCM

Cupping is een behandelmethode, waarbij je door middel van op de huid een vacuüm te creëren een proces in en onder de huid teweeg kan brengen.
Deze techniek zelf is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
De Cups die gebruikt worden kunnen zijn gemaakt van glas, bamboe, aardewerk, kunststof etc.
De authentieke glazen bollen kunnen worden verwarmd, maar tegenwoordig hebben de nieuwe generaties cups allerlei moderne technieken om de cups vacuüm op de huid te zuigen.
Het is de bedoeling bij cupping, dat de cups stagnaties in en onder de huid wegnemen, waardoor de Qi weer vrij kan stromen.
Na een cuppingconsult kunnen er allerlei ronde plekken te voorschijn komen, deze gaan meestal binnen een week weer weg. Het kan echter voorkomen dat dit langer duurt en dat heeft weer met de conditie van het lichaam te maken. Uiteindelijk gaat het erom te zorgen dat deze ronde plekken na ieder consult minder donker worden en sneller verdwijnen.
Cupping is over het algemeen geschikt om bijvoorbeeld stijfheid aan te pakken, pijnen te stillen of te elimineren, rugklachten en/ of nek-en schouderklachten aan te pakken. Ook kan cupping ingezet worden bij kou of zelfs griepverschijnselen.

Combinatieconsulten zijn ook mogelijk:
Bijvoorbeeld een fijne combinatie is over olie masseren met glazen cups. Er kunnen ook cups over naalden geplaatst worden of juist kruiden in de cups.

Maak nu een afspraak, of vraag meer info