ACUPUNCTUUR

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur 170 x 150 ACUPUNCTUUR PRAKTIJK QILAX BEVERWIJK

ACUPUNCTUUR is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

ACUPUNCTUUR is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Vervolgens is de TCM weer afkomstig uit het Taoïsme, dat uit gaat van de balans tussen de mens en milieu op alle niveaus.
Het Taoïsme gaat uit van een dynamische harmonie, waar geen stilstand hoort voor te komen. Er wordt constant getracht een balans te bereiken.
Dit geldt ook voor het menselijk lichaam.
De TCM gaat er dan ook vanuit dat de klachten die zich in een lichaam voor kunnen doen, of het nou lichamelijk of geestelijk is, hun oorsprong hebben in een disbalans of een stagnatie.
Volgens de geschriften is acupunctuur rond de 4000 jaar oud.
Er is eigenlijk duizenden jaren onderzoek geweest naar de processen in de natuur en in het menselijk lichaam.
Deze onderzoeken richtten zich onder andere op welke effecten hebben naalden of andere prikkels op het lichaam. Met de uitkomsten van deze onderzoeken mogen wij tegenwoordig werken.
Het woord acupunctuur zelf komt echter uit het Latijn en betekent naalden steken.
Het gaat er uiteindelijk om in de acupunctuur, de eventuele verstoringen in de stroom van Qi (als het waren de levensenergie), die op zijn beurt weer verdeeld is in Yin en Yang stromingen zo te beïnvloeden dat deze goed en de juiste kant op blijven stromen en of te herstellen.
Dit stromen van Qi gaat door een ingewikkeld systeem van meridianen. Dit systeem is weer op één of andere manier met de organen verbonden zijn. Op deze meridianen liggen meer  350 acupunctuurpunten verdeeld. Deze punten kunnen wij als acupuncturist weer gebruiken om bepaalde eigenschappen van bijvoorbeeld de locaties en of functies van organen aan te spreken.
Zo kan je als acupuncturist ook nog de naalden op verschillende manieren plaatsen en manipuleren. Op die manier kan je bijvoorbeeld een versterkend of een verzwakkend effect aan de naald mee  geven.
Uiteindelijk zijn het de reacties van het lichaam die het werk moeten doen.
Bij een consult gaat het er dus eigenlijk om, dat als er iemand met een klacht of aandoening binnenkomt, daar eerst de oorzaak van wordt gezocht en deze oorzaak eventueel samen met de klacht zelf wordt behandeld.

Maak nu een afspraak, of vraag meer info